Startsida / Inlägg

Max Perkele glänser med glädje

av Per Magnusson

maxperkele-wkirgw-s-580x580RateMax Perkele
When keepin it real goes wrong
Rollin G ENT

HIPHOP Myten om den lidande konstnären är en av popmusikens starkast förankrade. Men att göra lycklig musik som känns på riktigt är en större utmaning än att göra sorgsen dito. Därför blir jag glad när jag läser att Max Perkele (tidigare Peezay) har tagit avstamp i frågeställningen ”vad är lycka?” på sitt nya album. Med influenser från grime, garage, r’n’b, triphop och finsk musik skapar han tretton lyckliga spår underbart svåra att genrebestämma (finsk grime?). Perspektivet är lika uppfriskande som nordfinsk fjälluft. Den forna Fjärde Världen-medlemmen rappar om att omfamna sin inre nörd, hemlagad mat till barnen och stämpla ut klockan tre och dricka havrelatte. Extra stilpoäng för den snygga samplingen av ”Streets score”, en b-sida på The Streets maxisingel (!) ”Don’t mug yourself” från 2002.
BÄSTA SPÅR: ”Hype”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB