Startsida / Inlägg

Spellista: Här är tuffaste musiken från december

av Mattias Kling
Trend var'e här! Vara en viss herr Reznor som ovan ses under konserten på Hovet i Stockholm i maj 2014. Läs mer om den här. Foto: Viktor Wallström
Trent var’e här! En viss herr Reznor under konserten på Hovet i Stockholm i maj 2014. Läs mer om den här. Foto: Viktor Wallström

Enligt den gamla världens regler var december en mestadels död skivmånad som nästan uteslutande handlade om att prångla ut diverse samlingssläpp lagom till årets största spenderarbonanza eller försöka garantera en traditionsenlig julhit och därmed tryggad försörjning livet ut.
2016 har ju dock så mycket vänts upp och ner, såväl i det stora som i det lila livet, och i streamingsamtiden gäller få forntidslagar – vilket har gjort att musikåret i den hårdare skolan levt och andats ända fram till champagnekorkar och nyårsraketer.
Tomtemånaden har i mångt och mycket fungerat som en smygtitt in i 2017. En rad smakprov från kommande släpp med Dropkick Murphys (mer om ”11 short stories of pain & glory” senare i veckan), Kreator, Overkill och Pain Of Salvation tyder på en högst levande inledning av det nya året, samtidigt som At The Drive-In och Nine Inch Nails bjöd på såväl braskande som överraskade comebacker.
Det mesta av det bästa finns samlat i spellistan här nedan. Brokigt och spretande på ett sätt som lär smeka väldigt få medhårs rakt igenom, men ändå så infallsrikt och intressant att alla kan hitta något att roas av och måhända undersöka lite närmare.
Därmed vänder vi blad och stänger pärmarna om skitåret 2016. En bottenstötning som en bara får hoppas är vändpunkten in i ljusare tider.
Som alltid: Spela högt eller låt bli.

LYSSNA PÅ FLER SPELLISTOR HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB