Startsida / Inlägg

Spellistan: De tio hetaste konserterna i januari och februari

av Kristin Lundell
Boys
Boys är redo att lysa upp mörkret i Norrköping. Foto: Klara Ferm

Bon Iver ställde in det som skulle bli vinterns konsert men snyt bort tårarna och ställ in öronen på några andra artister som besöker Sverige innan mörkret blivit vår. Årets hetaste islänning rycker in tillsammans med brittiska poptrotjänare och kanadensiska r’n’b-sångare. Allt för att vi ska få höra ljuset i den grå tunneln.

”GOLD LACES”
Júníus Meyvant
2017 års bästa islänning – som vunnit just pris för årets nykomling på Iceland Music Awards! – beger sig över vattnet för att uppvakta Sverige. Grattis oss. (Göteborg 29/1, Stockholm 30/1, Malmö 2/2)

”CLOSER”
Lemaitre & Jennie A
Allt handlar om Norge numera. Från Oslo – via nya hemstaden Los Angeles – till Stockholm kommer de elektroniska kompisarna Ketil och Ulrik för att servera multimiljonstreamade desserter så frasiga att de knastrar. (4/2)

”WATER BORED”
Steve Mason
Vad passar den här årstiden bättre än skotsk elektronisk soul som puttrar lika varmt som en kastrull toddy på spisen. Ta med egen filt för extra värme eller svep in er direkt i den skotske sångaren. (Malmö 2/2, Stockholm 3/2, Göteborg 4/2)

”THE DARKEST PART OF THE NIGHT”
Teenage Fanclub
De har sedan länge lämnat tonårseran – den skotska gruppen firar tjugoåtta år i år – men det finns något evigt livsbejakande i de fluffiga gitarrerna. Som att livet alltid väntar i gryningen hur mörkt det än är på natten. (Stockholm 14/2)

”ONT SOM JAG”
Hurula
Herregud! Broder Daniel-introt! Det går inte att lyssna sig mätt på. Och så resten! När det gäller samtida desperation vet Robert Hurula precis vilka strängar han ska spela på. (Norrköping 4/2)

”BELIEVE ANYTHING”
Boys
Som att få trumhinnorna smekta av sammet. Eller som en varm vindpust som sveper över kroppen. Ett löfte om att fortsätta tro på att det kan komma en vår någon gång. (Norrköping 4/2)

”WITH THE INK OF A GHOST”
José González
Varje nytt år är förvisso alltid ett oskrivet blad men i politiskt labila tider blir den okända framtiden än mer stressande. Tur då att man kan fly in i José González lugna plockande på gitarren. (Stockholm 7/2, Linköping (7/2)

”AFTERTHOUGHT”
Conor Oberst
Han är artisten som kommer att räknas som underbarn ända till han fyller pensionär. Men så är det när man varit med sedan tidiga tonår. När allt svajar finns Conor Oberst där. (Stockholm 24/1)

”DANGEROUS”
The XX
De är musikvärldens mest omtalade trio – så glödheta att varenda isfläck borde smälta bort bara av tanken på att The XX öppnar sin Europa-turné här på stadens gator. (Stockholm 8/2)

”REMINDER”
The Weeknd
Av med vinterkläderna för det kommer att bli ofattbart hett när den Grammy-belönade 27-åringen från Ontario rullar ut sin show i huvudstadens största golfboll. Sommaren 2017 börjar nu. (Stockholm 17/2)

LYSSNA PÅ FLER SPELLISTOR HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB