Startsida / Inlägg

Videor: Här sjunger Jim Carrey med Alice Cooper

av Mattias Kling
”Smokin'!” Foto: Youtube
”Smokin’!” Foto: Youtube

På ett sätt är den här alliansen både rimlig och logisk. Jag menar, efter att exempelvis ha plockat in ett då tämligen obskyrt Cannibal Corpse i en scen i ”Den galopperande detektiven” (”Ace Ventura: Pet detective”, 1994) samt anlitat Cynics Paul Masvidal för att tonsätta barnboken ”How Roland rolls” 2013 har Hollywood-stjärnan Jim Carrey vanan inne att frottera sig med hårdrockare. Likaså är allas vår Alice Cooper knappast främmande för att nästla sig in bland filmvärldens dignitärer, som i samarbetet med Johnny Depp i coverbandet Hollywood Vampires.
Måhända var det fullt naturligt att de båda superkändisarna förr eller senare skulle dela scen. Vilket nu också har hänt.
På självaste nyårsafton uppträdde det något omaka paret ihop på välgörenhetsorganisationen Maui Food Banks nyårsbaluns på Hawaii. En ganska stjärnspäckad tillställning där de som hostade upp 600 dollar per kuvert fick njuta av framträdanden med Steven Tyler, Michael McDonald, Weird Al Yankovic och Bob Rock, för att nämna några.
Och så Lloyd Christmas (alla borde kunna sin ”Dum & dummare”) och skräckfarfar, så klart. Iklädd Cooper-liknande ögonsminkning, luffarskägg och passande hawaiiskjorta intog Carrey scenen och klämde in i ”No more Mr Nice Guy” och ”Schools out” med en stämma som, efter lite mikrofonstrul, lät tämligen passande.
Hur det såg ut kan ni granska närmare här nedan.
För att citera The Mask i filmen med samma namn: ”Smokin’”!

Läs mer:
• Alice Cooper till Sverige i juli 2017.
• Recension av Hollywood Vampires på Gröna Lund 2016
• Recension av Alice Cooper på Sweden Rock 2014.
• Recension av Alice Cooper på Storsjöyran 2013.
• Recension av Alice Cooper i Gävle 2011.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB