Startsida / Inlägg

Spellistan: Här är de tio bästa låtarna just nu

av Mattias Kling
Memoriam för det krutosande arvet efter Bolt Thrower vidare. Foto: Timm Sonnenschein
Memoriam för det krutosande arvet efter Bolt Thrower vidare. Foto: Timm Sonnenschein

Gott nytt hård, vänner och bekanta.
Så här elva dagar in på 2017 är det dags att sparka igång spellistorna igen – och detta med en extra mullrande låtsamling.
Här nedan finner ni nytt från exempelvis kommande succégänget Horisont, hardcoresnackisen Code Orange och slitvargarna i Overkill – samt en gammal goding med hela 25 år på nacken.
Spänn fast er, vrid upp volymen och njut.

”THE IDEA OF YOU”
Nine Inch Nails
Det krävs råg i ryggen för att bjuda på ny musik, efter ett år i strikt medieskugga, dagen före dopparedagen. Men Trent Reznor följer som bekant sina egna vägar och sin egen handlingsplan. Och därmed var julens finaste klapp ett faktum.

”GRIM BUSINESS”
Iron Reagan
Richmond-gänget slår förvisso inte upp dörrarna till sin ”Crossover ministry” än på några veckor men redan nu går det utmärkt att stämma in i lovsången via denna energiska andrasingel.

”ELECTRICAL”
Horisont
Efter Graveyards beklagliga sorti står det här Göteborgsgänget redo att kliva upp på den svenska retrorocktronen. De som kan tänka sig ett avsminkat och mer jordnära Ghost har mycket att hämta på kommande fullängdaren ”About time”, som finns i butik den 3 februari.

”THE IVth CRUSADE”
Bolt Thrower
Prince, David Bowie, Freddie Wadling och Alan Rickman i all ära – det här var den hädanfärd som sved mest under skitåret 2016 …

”WAR RAGES ON”
Memoriam
… men lyckligtvis har frontmannen Karl Willetts gjort gemensam sak med bland andra Frank Healy från Benediction i ett nytt krutosande death metal-projekt. Vinylsingeln ”The hellfire demos II” släpps den 20 januari, en fullängdare är planerad till mars.

”MIDNATTSMÄSSAN”
Murg
Oväntat varm och organisk anonym-black metal från Bergslagen som kan tina upp hjärtat på även det mest härdade fjälltroll. Missa inte decembersläppet ”Gudatall” om så blott ett marginellt intresse finns för genren.

”MEAN, GREEN, KILLING MACHINE”
Overkill
37 år in i verksamheten bjuder Bobby och manskapet alltjämt på Blitz-krieg bop av thrashtastiskt fint snitt.

”BLEEDING IN THE BLUR”
Code Orange
Största snackisbandet inom hardcorescenen just nu värmer upp inför omfångsrika Roadrunner-debuten ”Forever” med ett stycke som är allt annat än endimensionell dussinmosh. Tänk snarare Sonic Youth och Nirvana fostrade i det amerikanska rostbältet, med innerligt chosefri sång från Reba Myers.

”DAYBREAKER”
The Unguided
De som anser att Sonic Syndicate tog ett alltför stort steg mot det oacceptabelt glättiga på ”Confessions” kan även i fortsättningen tryggt vända sig till bandets exmedlemmar i stället. På senaste singeln fortsätter Falkenberg-gänget att göra halvskrovligt modern metal med stuns i steget och råg i ryggen.

”TEN THOUSAND WAYS TO DIE”
Obituary
Ett självbetitlat album långt in i karriären brukar enligt gängse branschregler innebära antingen en radikal kursändring eller en reträtt till det ursprungliga. Sånt pjåsk bekommer naturligtvis inte ett av Florida-scenens mest långlivade och konsekventa band, som på kommande ”Obituary” mullrar på i väl uppkörda hjulspår.

LYSSNA PÅ FLER SPELLISTOR HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB