Startsida / Inlägg

Balladerna har ryckts upp som vildrosor som vissnat

av Kristin Lundell
tommy nilsson
Tommy Nilsson har gjort en skiva med tio låtar. Den är 35 minuter lång. Foto: Emelina Forsberg
samma_manniska-39509596- Rate

Tommy Nilsson

Samma människa

Ninetone/Universal

POP Tommy Nilsson har släppt en skiva. Här finns några nya låtar och ett gäng covers från tv-succén ”Så mycket bättre”. Tommy sjunger till musiken. Det låter som man tänker sig att det ska göra när Tommy Nilsson sjunger låtar. Det är sång och musik. Tio låtar på trettiofem minuter.
Frågan är vad mer som kan sägas om den snart 57-årige sångarens nya album? Får vi lära känna honom på något nytt sätt? Nja, det beror på. Han säger att han är samma människa men de mustiga balladerna har ryckts upp med rötterna som vore de vildrosor som stängt sig och vissnat.
Istället har Tommy Nilsson anno 2017 förpackats innanför dubbla lager ”Så mycket bättre”-gladpack. Det är som att programmet skapat sin helt egen ljudbild som fångar in allt som kommer i dess väg. Lite som ett flugpapper.
Presstexten säger att Tommy Nilsson är ”lycklig och hungrig” och det låter givetvis bra. Man ska vara lycklig. Hungrig kan också vara positivt men är han hungrig på musiken eller något annat? Antagligen något med kolhydrater för inte skulle väl Tommy Nilsson annars låta en skiva domineras av sina ”Så mycket bättre”-bidrag som ju redan finns färdigförpackade i streamad samling? Det visar knappast på någon kreativ hunger.
Den handfull nya låtar som fyller ut ”Samma människa” är förvisso lätta att nicka med i men det är också det.
BÄSTA SPÅR: ”Det sitter i dig” – Freddie Wadling-duetten med Little Jinder är faktiskt glödande.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB