Startsida / Inlägg

Något av det starkaste Jens Lekman har gjort

av Håkan Steen
Jens Lekman
Jens Lekman ser en väg framåt igen. Foto: Carlos Molina Barriga

jens lekman coverRateJens Lekman
Life will see you now
Secretly Canadian/Playground

POP Efter förra albumet ”I know what life isn’t”, hamnade Jens Lekman i en både personlig och kreativ kris. Göteborgs samlade svar på Jonathan Richman, Stephin Merritt och Stuart Murdoch hade etablerat sig som en av den internationella indiepopscenens mest egensinniga röster men hittade ingen meningsfull väg vidare. Projektet ”Postcards”, där Lekman under 2015 skrev, spelade in och gav ut en låt i veckan, verkar ha löst upp knuten, för album nummer fyra är något av det allra starkaste han har gjort. Ihop med den brittiske electropopproducenten Ewan Pearson hittar Lekman ett sound som gärna drar åt synthar och rytmer och klär de sedvanligt briljanta texterna väldigt väl. Lekman minns 90-talets Göteborg, skriver årets bästa pop om en tumör och sjunger fin duett med Tracey Thorn i den amerikanskt västkustiga ”Hotwire the ferris wheel”. Missa heller inte beskrivningen av ungdom i den oemotståndligt afrobeatsvängiga ”Wedding in Finistère”.
BÄSTA SPÅR: ”To know your mission”.

LÄS OCKSÅ: Tre tips från Jens Lekman som gör ditt liv bättre

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB