Startsida / Inlägg

Busu släpper bilvideo: ”Yemi kraschade den i en SL-buss”

av Rebecka Ljung
Busu – ett nyare namn som seglar upp i hiphop-Sverige. Foto: Pressbild
Busu – ett nyare namn som seglar upp i hiphop-Sverige. Foto: Pressbild

Busu heter ett svenskt hiphop-namn som du ska hålla koll på nu. Han ingår i gruppen Europagang, är gammal god vän med en annan allt hetare artist – Yemi – och ska släppa sin solodebutplatta under våren.
För några veckor sedan släppte Busu singeln ”I’ve been coughing blood”. Här är den färska videon, ihop med en intervju! Läs varför bilen får en så stor roll i videon – och exakt vad Yemi kraschade in i en buss …

Hej Busu! Vem är du?

– Jag är Busu, svart europé, CEO och cofounder av Europagang. Yemis äldsta vän, Dj Haydns bästa vän och Teo Swedens mest trogna vän.

Vad handlar ”I’ve been coughing blood” om för dig? 

– Den betyder mycket för mig och jag hoppas den berör andra. Jag har inte så mycket mer att säga om låten. Det den handlar om är redan i låten. Om jag kommer på nåt mer jag vill säga, gör jag en part two.

Hur lät idén bakom videon? 

Natan Gull, som gjort både videon till ”I’ve been coughing blood” och till den förra singeln ”116 RIP”, ringde mig och sa att han ville göra en video. Så vi ringde Teo Sweden som producerat låten, tog forden, plockade upp Dj Haydn och Nemo Stocklassa Hinders (som var med och filmade), spelade in allt och sen gjorde Natan Gull klart den i studion med mig. Man behöver inte mycket om man har rätt människor med sig.

Vad tycker du att videon säger till tittaren? 

– Det är nått jag inte riktigt har reflekterat över. Jag gillar inte riktigt att pusha massa saker på folk, utan gör bara saker jag tycker är genuina och bra, så får andra tycka vad de vill. Det är deras låt nu också liksom.

Varför är bilar coolt?

– Bilar asså. De är nått av de mest fantastiska och de värsta som finns. Bara namnen på visa modeller väcker minnen och känslor inom mig. Tror nog att de flesta har nån drömbil eller minnen av någon bil. Jag skriver mycket om Volvos, jag förknippar just dem med familj. Min mamma hade en Volvo 850 som hon kört hela min uppväxt. Jag har tusentals minnen av att sitta i baksätet i den med Yemi när i var små. Och jag ärvde den när jag tog mitt körkort. Sen crashade Yemi den i en SL-buss. RIP 850, jag glömmer dig aldrig.

Vad vill du tillföra i Musiksverige? 

– Jag har inget jag vill tillföra Musiksverige. Jag vill bygga sammhörighet över gränser och över språkbarriärer.

Vem utöver dig själv tycker du är största artisten i Sverige i dag?

– Yemi. Yemis album ”Neostockholm” är det bästa svenska hiphop-albumet. Det fångar verkligen känslan av tiden i det här landet bättre än något annat. Jag tror att om några år kommer vi se tillbaka på det som en milstolpe. Hans kamp med den inspirerade också mig att göra klart min platta, som släpps senare i vår. Den kommer vara minst lika bra. Haha! säger Busu – och hyllar även Dj Haydn och Teo Sweden.

Vad händer härnäst i ditt musikliv? 

– Jag släpper mitt debutalbum senare nu i vår med resten av Europagang. Singlar och videor är på väg. Vi är på väg upp.

… och i övrigt? Vad pysslar du med om dagarna? 

– Jag har varit i studion hela vintern. Dj Haydn ska lära mig skejta nu i vår, så jag kommer väl slå mig en del.

Kan vi se dig live någonstans snart? 

– Live in your city!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB