Startsida / Inlägg

Extrem death metal i ”The voice” i Kanada – en hit

av Mattias Kling
Louis-Paul Gauvreau gör tummen upp för ”The voice”-juryn. Foto: Facebook

Okej, det må inte vara första gången vi se någon ta metal, hårdrock eller någon av dess grengenrer till tv:s talangshower.
Någon kanske minns rumänen som gruffade sig igenom skivaktuella Suicide Silences ”Unanswered” i ”Romania’s got talent”, när 82-årige John Hetlinger chockade juryn i USA-upplagan av samma programkoncept med sin cover på Rob Zombies ”Dragula” eller när Nils K Rue från Pagan’s Mind försökte vinna bland andra Aqua-Lene Nystrøms gunst i norska ”The voice” genom ett tonsäkert framförande av Iron Maidens ”Run to the hills”.
Stora WTF-ögonblick så klart, men inget av dem kan riktigt mäta sig med Louis-Paul Gauvreau som tydligen tyckte att den bästa vägen till nationell stjärnstatus var att presentera sig via låten ”Stabwound”, i original spelad och framstånkad av tyska techdödsarna i Necrophagist. Precis. En nätt liten visa hämtad från bandets 2004-släpp ”Epitaph” om saker en kan göra med skarpa redskap och dumma personers kroppar – som familjeunderhållning i programmet ”The voice Quebéc”. Redan där flög ett par svulstiga suggor förbi utanför fönstret och för att göra saken ännu mer konstig gick kuppen hem hos i alla fall en av jurymedlemmarna.
Vem vet – i nästa upplaga av svenska ”Idol” kanske vi får höra någon pröva lyckan via Regurgitates ”Complete rectal prolapse” eller måhända Anal Cunts finstämda uppvaktningsserenad ”I’m gonna give you AIDS”?
Allt tycks ju vara möjligt, liksom.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Fred Balke
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt-
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB