Startsida / Inlägg

Veckans spellista: Sex, droger och snyggt lån (Lana, Zara, Solen, Lash)

av Rebecka Ljung
Svenska syskonduon Lash. Foto: Pressbild
Svenska syskonduon Lash. Foto: Pressbild

Något nytt, något gammalt och något halvnytt – dessa tio pärlor motiverar sin plats i spellistan på olika sätt. Det blir rap, rymdromantik, klockren r’n’b, Kent-vibb, The Streets-lån, filmmusik och attityd i skön mix.

”OUR FIRST FIGHT”
Jens Lekman
Vem skriver ens en låt om det första bråket? Vem fångar detaljerna så enkelt men finurligt som Lekman? ”I l-o-v-e you, like there’s kids in the room”… Vardagsromantik med sommarsound.

”SO GOOD”
Zara Larsson, Ty Dolla Sign
Den pastellgoda glädjebomben påminner om Larssons oerhörda sångröst. Min ursäkt för platsen på spellistan är att stjärnan nyss fick ett nytt succékvitto: exportpris från regeringen.

”ALL OF YOU ALL OVER ME”
Erik Hassle
Jag får inte den här ur huvudet. Måste köra repeat repeat repeat. En av landets kanske mest underskattade låtskrivare och röster sjunger för snyggt om sex.

”LOVE”
Lana Del Rey
En glödvarm ballad om kärlek, satelliter, dåtid och framtid med den där nästan arrogant avslappnade tonen som vi älskar Del Rey för. Se den rymdromantiska videon till!

”OLOF, KÄRA OLOF”
Solen
Du har knappt hunnit sakna Kent – och vips står Solen här framför dig. Dags att upptäcka landets mest ironiska popband, med helt allvarlig musik och poetiska texter om samhället och människan.

”FUCK YOU RIGHT BACK”
Ms. Williams
En skön ”fuck you”-låt med retrokänsla från sångerskan och rapparen som jobbar i Los Angeles och Sverige. Så här rivigt tror vi andra att vi sjunger i duschen. Men nej.

”SUGAR TOWN”
Shitkid
Det garagiga DIY-soundet håller i sig när unga göteborgaren Åsa Söderqvist gör musik. Bra. En skön kontrast bland alla kändare låtar som polerats glansiga.

”PARA YA”
Lash
Duon upptäcktes av svenska rapgiganten Silvana Imam 2015, i hiphoptävlingen ”Nästa nivå”. Här rappar och sjunger systrarna om sin kriminalitetskantade bakgrund, då de langade droger.

”BORN SLIPPY (NUXX)”
Underworld
För att uppföljaren till ”Trainspotting” är här! En film där musiken spelar stor roll. Och för att den nya soundtrackversionen av låten är sämre än denna från 1996.

”TORKA DINA TÅRAR”
Palmegruppen
Isak Friberg från Malmöbandet Llojd kallar sig Palmegruppen solo. Pop och hiphop samsas då han dammar av (tar) refrängen från The Streets 2004-hit ”Dry your eyes”. Ett väldigt lyckat lån.

FLER SPELLISTOR HÄR!

… och så Palmegruppen, som inte finns på Spotify:

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB