Startsida / Inlägg

Slowgold viskar lockande in öronen

av Kristin Lundell
Slowgold Rate

Slowgold
Drömmar
Playground

POP Det är som att öppna dörren och kliva rätt in i Amanda Wernes universum. Eller rätt ut snarare. För de tio spåren på hennes alias Slowgolds fjärde album är som studsmattor som fångar upp själen och med den ömmaste stunsen kastar den tillbaka upp i luften. Hur skulle det ens vara möjligt att stå emot Wernes egensinniga röst som världsvant svävar runt i gitarrsfärerna? Texter om Slowgold brukar allt som oftast innehålla referenser till Mazzy Star och gruppens sångerska Hope Sandoval men till skillnad från de amerikanska förebilderna finns det inget introvert hos Amanda Werne från Göteborg. Ingenting som signalerar att hon skulle vilja vara någon annanstans än just där mitt i sina låtar. Den drömmande rocken har hela tiden ett öga öppet mot verkligheten. Den står där med dörren öppen och viskar lockande in öronen.
BÄSTA SPÅR: ”Sammetsmorgon”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB