Startsida / Inlägg

Efterlängtad sammetssoul från Sampha

av Per Magnusson

Sampha_-_No_One_Knows_Me_(Like_The_Piano)_artworkRateSampha
Process
Young Turks/Playground

SOUL Sampha Sisay från Morden, London har etablerat sig som en av tiotalets mest intressanta artister efter att ha lånat ut sin sammetsstämma, sitt låtskrivande och sina produktioner till artister som Drake, Frank Ocean och Solange. Samphas solokarriär har hittills bara bestått i några ep- och singelsläpp. Sex år efter första livstecknet släpps så äntligen solodebuten på London-bolaget Yung Turks (Jamie XX, FKA Twigs).
Sampha har varit med om en hel del under tiden som gått, samtidigt som han turnerat världen runt med Drake har han förlorat sin mamma i cancer. ”Process” speglar de senaste omvälvande åren och är allt man hoppats på; en spirituell och lidelsefull samling låtar, intrikata och tjusiga beats. Ett slags säckpipesoul som avnjutes bäst med en kopp te, den bästa i sitt slag sedan fjolårets ”The colour in anything” med James Blake. Albumet innehåller för övrigt årets hittills finaste låt, titel och text – ”(No one knows me) like the piano” – en kärleksförklaring till pianot i Samphas mammas hem.
BÄSTA SPÅR: ”(No one knows me) like the piano”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB