Startsida / Inlägg

Världspremiär: Se nya videon från Eclipse

av Mattias Kling
De Stockholmsbaserade melodimästarna lyckades mindre bra i Mellon 2016 än de gör när det gäller att leverera högklassiga album. I slutet av mars är det dags för nummer sex. Foto: Pressbild
De Stockholmsbaserade melodimästarna lyckades mindre bra i Mellon 2016 än de gör när det gäller att leverera högklassiga album. I slutet av mars är det dags för nummer sex. Foto: Pressbild

Lite löst betyder det engelska ordet ”monumentum” påminnelse eller minnesplats över något som bör högtidlighållas.
Ordet är en väl vald titel på Eclipses sjätte album, som når handeln den 24 mars. För om kapellmästare och hitspruta Erik Mårtensson och hans musiker har bevisat något karriären igenom är det en närmast svindlande förmåga att påminna publiken om sin särställning på den inhemska AOR-scenen. När det gäller refränger och omedelbart medryckande låtar står de i en klass för sig, och om en lägger till att frontmannen dessutom har haft energi och inspiration att under resans gång leverera högklassiga rockpraliner till sidosysselsättningarna W.E.T. och Nordic Union är det lätt att emellanåt undra hur mycket talang som egentligen får rymmas i 39-årig knopp och kropp.
Mycket mer av det som har fått finsmakare världen över att göra vågen finns på ”Monumentum”. Då jag har fått förhandslyssna på resultatet kan jag garantera att ingen som har förälskat sig med vare sig ”Bleed & scream” (2012) eller ”Armageddonize” (2015) kommer att känna sig lurade. Något som jag lär få anledning till att utveckla närmare framöver då albumsläppet trots allt ligger nästan två månader in i framtiden.
Bättre att låna såväl öron och ögon till den första officiella singeln från skivan (vi har redan kunnat få lätt svindel av skivans öppningsspår ”Vertigo” i ett par veckor). Nu är det i stället låt nummer två på ”Monumentum”, titulerad ”Never look back”, som ska skjuta upp Eclipse till toppen av prioriteringslistorna även i det hårt konkurrensutsatta slutet av mars.
Låten ser och hör du för första gången någonsin här nedan.
Mycket nöje.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB