Startsida / Inlägg

Sofistikerat mys med John Mayer

av Per Magnusson
MAYER WATCHES 6
Som vanligt när John Mayer släpper ett nytt album spekuleras det i vilken känd kvinna som kärlekslåtarna handlar om. Den här gången: Katy Perry.

The search for everythingRateJohn Mayer
The search for everything
Columbia/Sony

ROCK Många misstar John Mayers musik för mellanmjölk. Ingenting kunde vara mer fel. Visst, skrapar man bara på ytan kan man uppfatta den så. Men gräver man bara lite djupare hittar man en långt mer komplex artist. John Mayers samarbeten med Frank Ocean, hans trasiga känsloliv och hans besatthet kring avantgardistiskt japanskt mode är bara några exempel på det. Och det är just paradoxen mellan den perfekta ytan och mörkret där bakom som gör Mayers musik så fascinerande.
Efter att ha ägnat sina två senaste album åt innerlig akustisk rock insvept i filt byter Mayer på sitt sjunde album åter skepnad. På ”The search for everything” jobbar han med producenterna och musikerna från ett av hans mest älskade album, den poppiga ”Continuum” från 2006.
Majoriteten av materialet finns redan ute på två ep:s, men John Mayer är verkligen en albumartist och musiken blommar ut till fullo först här. Albumet kan bäst beskrivas som ett jättelikt påskägg man vill kliva in i och inte lämna förrän på tisdag. Från den luftigt blåögda soulen ”Still feel like your man”, den rullande mam-ericanan ”In the blood” till den magiskt fluffiga ”Love on the weekend”. John Mayer sjunger stundtals i nivå med ovan nämnda Ocean och spelar fantastisk gitarr. Varje ton är där av en anledning och för musiken framåt. Men den ständigt sökande artisten i de asymmetriska japanska byxorna knackar hela tiden på påskägget och vill vara med.
BÄSTA SPÅR: ”Love on the weekend”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB