Startsida / Inlägg

Veckans spellista: Fitnesshardcore, höftvickningar och en hälsning från andra sidan graven

av Mattias Kling
Robert ”Strängen” Dahlqvist gick bort i vintras efter ett epilepsianfall. Nu släpps en av hans sista inspelningar. Foto: Carolina Byrmo
Robert ”Strängen” Dahlqvist gick bort i vintras efter ett epilepsianfall i hemmet. Nu släpps en av hans sista inspelningar. Foto: Carolina Byrmo

Vill du hålla midsommartristessen stången?
Kanske söka storhelgens mest mystiska folkväsen tillsammans med Myrkur? Stå upp mot världens orättvisor tillsammans med ett gäng meriterade hiphop/rock-veteraner? Svänga på höfterna efter några snapsar? Minnas en stor talang som slets bort ifrån oss alldeles för tidigt?
Då är det här listan för dig.

”UNFUCK THE WORLD”
Prophets Of Rage
Att oknulla världen känns som en omöjlighet, men i händerna på dessa Rage Against The Machine/Cypress Hill/Public Enemy-kända veteraner framstår det som en tämligen smal sak. Missa inte Sverigepremiären på Bråvalla om en vecka.

”HYMN FOR THE CHILDREN OF THE BLACK FLAME”
Integrity
Efter en kreativ svacka som har varat i nära 20 år tycks Dwid Hellion vara tillbaka i (o)god form. Mer blir det på Relapse-debuten ”Howling, for the nightmare shall consume”, som når allmänheten den 14 juli.

”16 PSYCHE”
Chelsea Wolfe
Den 33-åriga amerikanskan söker inspiration hos så spridda konstyttringar som Ingmar Bergmans filmer, skandinavisk black metal, folkmusik, drone, goth, americana och tidig industri. Det ger ett unikt tilltal som gärna får spira vidare på kommande albumet ”Hiss spun”.

”WOULD YOU?”
Misery Loves Co
Tidigare under våren klargjorde At The Drive-In att det går alldeles utmärkt att återvända efter 17 års frånvaro på skivmarknaden. Comebacksingeln från Uppsalas finest är ännu ett exempel som bekräftar det.

”THE WARMTH WITHIN THE DARK”
Suffocation
På det tjugonionde verksamhetsåret, inräknat ett knappt halvdecennium i träda, visar Long Island-brutalisterna få tecken på att slå av på takten. Och det värmer ju så gott som något.

”THE WAY YOU USED TO DO”
Queens Of The Stone Age
Den som kan motstå att vicka på höfterna måste vara väldigt, väldigt trött på livet.

”THE RISE OF CHAOS”
Accept
Hoffmann är alltid tuffare än Hoffmaestro.

”TVÅ KONUNGABARN”
Myrkur
Ett av black metal-skogens märkligaste väsen kopplar loss allt vad hårdrock heter, och låter med ens ännu mer olycksbådande och mystisk.

”KALI”
Bloodclot
Den som följer John Joseph på Instagram får bilden av en medelålders fitnessfanatiker som lika gärna ägnar sig åt utmattande Iron Man-tävlingar som svingar mot köttindustrins hemskheter. Den som i stället lånar ut ett öra åt hans musikaliska sidoknäck får föga gubbig hardcore med järnkondition.

”THRILLER”
Strängen
Sov gott, Robert. Jag saknar dig.

LYSSNA PÅ FLER NYA SPELLISTOR HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB