Startsida / Inlägg

Hurts har förlorat sina bästa sidor

av Natasha Azarmi
En duo som försöker efterlikna topplistorna. Foto: Press
En duo som försöker efterlikna topplistorna. Foto: pressbild.

1200x630bbRateHurts
Desire

Sony

POP ”Beautiful ones”, Hurts första singel från ”Desire”, var inte mer än en gedigen poplåt tills musikvideon släpptes. I klippet dansar sångaren Theo Hutchcraft på en nattklubb i kvinnokläder. På väg därifrån misshandlas han av tre män. ”Vi lever i en värld som ständigt blir mer konservativ och förtryckande. Det är inte en värld jag vill leva i”, säger sångaren om musikvideon till tidningen NME.
Den är en av årets starkaste.
Hurts har alltid varit ett visuellt band. De outsagda delarna av musiken har kommit till liv via bilden. Utan bilden har musiken ofta tenderat att falla platt, inte minst sedan de släppte föregångaren ”Surrender” för två år sedan. Och så även den här gången.
När duon debuterade 2011 hade de ett fascinerande mörker över sig. Likaså förmågan att ta de bästa bitarna ur band som Pet Shop Boys och Depeche Mode och samtidigt kombinera 80-talssyntar med nutida pop.
Idag ägnar de sig istället åt fenomenet ”stora, radiovänliga refränger” utan att lyckas. Manchester-bandet försöker desperat att efterlikna det som redan finns på topplistorna. Det blir som tydligast i ”Ready to go”, som med sin flöjtslinga är en svagare version av Coldplays ”Adventure of a lifetime”. ”Boyfriend” låter i sin tur som något producerat av The 1975 på en oinspirerad dag.
Hurts trista, fantasilösa pop tyder på att duon har förlorat sina bästa sidor.
BÄSTA SPÅR: ”Beautiful ones”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB