Startsida / Inlägg

Spellista: Här är tuffaste musiken från september

av Mattias Kling
Iron Maidens Bruce Dickinson under Ullevistoppet på bandets ”Book of souls”-turné den 17 juni förra året. Denna vända har sextetten, vanan trogen, dokumenterat till en liveskiva/dvd och just denna kan ni höra ett smakprov från i spellistan här nedan. Foto: Henrik Brunnsgård
Iron Maidens Bruce Dickinson under Ullevistoppet på bandets ”Book of souls”-turné den 17 juni förra året. Denna vända har sextetten, vanan trogen, dokumenterat till en liveskiva/dvd och just denna kan ni höra ett smakprov från i spellistan här nedan. Foto: Henrik Brunnsgård

Mellanåt stöter du på den som förändrar ditt liv. Den där låten. Ett musikstycke som suddar ut gränsen mellan dröm och verklighet och som får marken under dina fötter att kännas likt det mjukaste bolster. Som suddar bort själva barriären mellan tid och rum, får dig att se på världen med andra ögon och som får pulsen att bulta i överljudstakt.
En stor del av själva tjusningen ligger i att en aldrig på förhand vet exakt när det inträffar. På sätt och vis är det lika rimligt att en dylik upptäckt sker en uslaste av regnmåndagar som under en avslappnad helgdag. Kanske hemma hos någon vän, men lika gärna via bakgrundsmusiken på snabbköpet runt hörnet. Eller den där sista låten som spellisteryttaren slänger på lagom till hemgångsölen. Möjligheterna begränsas enbart av fantasin, och därmed är även de gråaste av vardagstillfällen skiljelinjer mellan innan och efter.
Eller så kan det bara vara så enkelt att hittar soundtracket till ditt kommande liv just här. Bland dessa 111 låtar som innehåller det tuffaste och det bästa som har släppts under årets första officiella höstmånad.
Nog finns det möjlighet till detta. För inte nog med att vi ge gångna veckorna har fått provsmaka på inkommande livealster med Slipknot och Iron Maiden (release den 20 oktober respektive den 17 november) finns det även möjlighet att provsmaka snart aktuella fullängdare med Marilyn Manson, Cannibal CorpseAugust Burns Red, FKÜ, Raubtier-frontmannen HulkoffConverge, Cavalera ConspiracyEurope och Electric Wizard. Och om vi därtill lägger färska fullängdare från Prophets Of Rage, Cradle Of Filth, Satyricon, Arch Enemy och Monolord, för att nämna några, samt en utmärkt appendix-ep från Mastodon så begriper var och en att september var en ovanligt braskande musikmånad.
Och vars blandning av sött och salt kanske gömmer just den där låten som förändrar ditt liv.

LYSSNA PÅ FLER NYA SPELLISTOR HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB