Startsida / Inlägg

Veckans singlar: gripande ballader och tråkiga refränger

av Natasha Azarmi

veckanssinglar

Sam Smith berör, Molly Sandén hittar rätt och Selena Gomez gör ett tråkigt samarbete. Veckans singlar innehåller lite av allt.

RateSam Smith
Burning

Capitol/Universal
POP Tre singlar in i uppladdningen inför andra albumet och Sam Smith har hittills inte gjort några fel. Här berör han ännu en gång när han sjunger om kärleken som lämnat honom. Smith har en enorm röst. Det är alltid omöjligt att inte känna med honom, alltid lika svårt att inte vilja sätta sig bredvid och trösta. Under de 20 första sekunderna av ”Burning” är 25-åringens stämma det enda som hörs och den är alltid mer distinkt än pianot som ackompanjerar honom. Det lär bli en gråtfest när Sam Smith släpper ”The thrill of it all” nästa vecka.

RateMolly Sandén
Utan dig

Sony
POP Antingen har du redan varit med om det eller så kommer du att vara med om det. Att älska någon men ändå behöva släppa taget för att veta vem du är på egen hand. ”Utan dig” är smärtsamt ärlig, Molly Sandéns röst är sorgesamt ömhudad och produktionen är skonsam nog att hänföra utan att ta fokus från det hon har att säga. Molly Sandén har hittat rätt.

RateFirst Aid Kit
Postcard

Columbia/Sony
COUNTRY Djupt inne i countryns hjärta berättar First Aid Kit ännu en gång historien om olycklig kärlek och om otrolig längtan. ”Send me a postcard when you get to where you’re going” sjunger de i perfekt harmoni. ”Postcard” har svårt att mäta sig med sin föregångare ”It’s a shame” men tyder ändå på att ett förträffligt album väntar oss när duon släpper ”Ruins” i början på nästa år.

RateFranz Ferdinand
Always ascending

Domino
POP Med klassiker som ”Take me out” och ”Do you want to” har indierockarna från Skottland fått världen att dansa. Franz Ferdinand har aldrig haft ont om upplyftande melodier men när de nu är tillbaka är det utan den träffsäkerhet som bandet alltid haft nära till hands. ”Always ascending” är ett rörigt och aningen segt synthnummer som varken fastnar eller bjuder upp till dans.

RateSelena Gomez, Marshmello
Wolves

Interscope/Universal
EDM När hon gör musik på egen hand verkar Selena Gomez ha hittat hem i både i ljud och bild. Hennes senaste släpp har varit oklanderliga popdängor med tillhörande musikvideor som både underhållit och överraskat. Men när Gomez inte sjunger om fetischer eller om att vara en dålig lögnare gör hon samarbeten med vår tids största dj:s. ”Wolves” är som vilken annan låt som helst i den nya edm-vågen. Den börjar med en stillsam gitarrvers för att sedan övergå till ett monotont beat och en lika tjatig refräng om att korsa Atlanten för att vara med sin älskade. Eller ja, Gomez springer tydligen med vargar istället. Men ni fattar.

ALLA ”VECKANS SINGLAR” FINNS HÄR!

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB