Startsida / Inlägg

Oskar Linnros bjuder på passion, mod och glädje

av Natasha Azarmi
Oskar Linnros ger allt. Foto: Pernilla Wahlman
Oskar Linnros ger allt. Foto: Pernilla Wahlman

RateOskar Linnros
Plats:
Konserthuset, Gävle. Publik: Fullt. Längd: 90 minuter. Bäst: ”Överallt”, ”Hur dom än” och ”Från och med du”. Sämst: En del av Linnros material hade funkat bättre utan en stillasittande publik.

GÄVLE. Oskar Linnros briljanta turnépremiär är ett bevis på att hans historia är långt ifrån slut.

Färgen röd symboliserar mycket. Passion, mod och glädje. Alla tre kännetecknar
Oskar Linnros. På turnépremiären i Gävle är lokalen färgad i rött. Backdropen är röd, ljussättningen lyser oftast i rött och musikerna på scen står i vinröda tröjor.
Åskådarna sitter lugnt ner, Linnros springer in som om han ska möta en hysterisk festivalpublik. Han är ju ändå en artist som alltid ger allt.
Det gör han även i kväll — passionerat och helhjärtat. Han har väntat länge på det här. Alla detaljer är fullkomligt slipade; hur ljuset möter musiken, hur musiker och körsångare backar upp Linnros och hur Linnros i sin tur agerar med publiken.
”Ni har jobbat hela veckan, jag vill att ni sitter kvar. Jag behöver jobba”, säger huvudpersonen från scenen. Gång på gång visar han sig vara en generös frontman. Inte minst när han ger utrymme till sin körsångare
Daniela Sörensen som briljerar på duetten ”Överallt”. Linnros står bakom och ler stolt.
Sångaren riktar ofta fokus på sina bandmedlemmar när han gång på gång ber publiken applådera för dem. Med all rätt, på scen står vad som mycket väl kan vara landets tajtaste grupp musiker.
Han tar oss genom låtarna. Med stort mod berättar han att ”Väntar på en ängel”, titelspåret från kommande skivan, fick honom att inse att han var värdig ett tredje album. När han oklanderligt blandar rap med skönsång gör han tydligt varför.
”Wooo!” skriker någon i publiken och får Linnros att skratta. ”Så känner jag också egentligen”, säger han. Glädjen tar över. Publiken ställer sig upp, klappar i takt till ”Hur dom än” och överröstar nästan musiken. Oskar Linnros tittar på körsångaren bredvid och ler.
”Vi ska avsluta med att berätta en historia”. Han börjar sjunga; ”Står vid din port, står bara still”. Publiken bryter ut i sång. När musiken tystnat drar alla efter andan. ”Oj oj oj”, utbrister personen bakom mig.
Linnros väntar med att sjunga den avslutande versen. Han berättar att det tog honom ett år att skriva den. ”Bredvid ditt namn står ett namn till”. ”Så slutade den historien”, säger sångaren. Men Oskar Linnros historia är långt ifrån slut.

Alla låtarna: 1. GeGeGeGe 2. Ack, Sundbyberg 3. Genom eld 4. ÖverAllt 5. Väntar på en ängel 6. Kan jag få ett vittne 7. GåApaGå 8. Annie Hall 9. Född att slåss 10. Hur dom än 11. Från balkongen 12. Från och med du Extranummer: 13. Oavsett 14. Bäst
Här kan ni se Oskar Linnros: Halmstad 4/11, Sundsvall 11/11, Uppsala 12/11, Linköping 17/11, Lund 18/11, Örebro 24/11, Norrköping 25/11, Vara 26/11, Luleå 15/12, Umeå 16/12, Göteborg 11/2, Stockholm 18/2, Malmö 24/2

LÄS FLER KONSERTRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB