Startsida / Inlägg

In Flames anordnar egen festival i Borgholms slottsruin

av Sofia Bergström
XXX Foto: Patric Ullaeus
In Flames vill tacka sin lojala publik med en unik festivalhelg på Öland. Foto: Patric Ullaeus

In Flames tar med sig sin storslagna scenshow till Borgholms slottsruin på Öland med festivalen ”Borgholm brinner”.

När en dörr stängs öppnas en annan. Och när en festival går i ide (läs: Bråvalla) föds en annan. För den hårdrockssuktande festivalbesökaren kontrar In Flames med sin alldeles egna tvådagarsfestival nästa sommar.
I sedvanlig In Flames-stil slår bandet på stort genom att abonnera Borgholms slottsruin den 27-28 juli 2018:
”Det skulle inte vara en In Flames-festival om det bara skulle äga rum på en lerig tomt. Det måste bli speciellt för våra fans, så att de kan få den ultimata upplevelsen. Det här är vårt sätt att betala tillbaka för fansens 20 år långa lojalitet”, skriver bandet i ett pressmeddelande.
Ytterligare tio band kommer att göra In Flames sällskap på Öland. Vilka dessa blir återstår att se. Klart är dock att båda kvällarna kommer att avslutas med en exklusiv headlinespelning signerad Göteborgsgiganterna.
Att band agerar festivalarrangörer, eller åtminstone lånar ut sitt namn till arrangemang, är inget nytt på hårdrockscenen. Sabaton har vanan inne med Sabaton Open Air. Och på internationell nivå har vi Slipknot och Ozzy Osbourne som nått stora framgångar med Knotfest respektive Ozzfest.
Att In Flames nu hakar på trenden känns ofrånkomligt. ”Borgholm brinner” lär blir raka motsatsen till bandets sidosatsningar på intima klubbgig. Och av namnet att döma verkar bandet ha planer på att ta med sitt allra tyngsta pyroteknikartilleri till slottsruinen.
Plötsligt blev 2018 snäppet mer spännande. Fortsättning följer.

LÄS MER: Hemmastadda In Flames får tid och rum att upphöra
LÄS MER: In Flames behöver inga explosioner för att brinna

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB