Startsida / Inlägg

Gwen Stefani glömmer julstämningen

av Per Magnusson
gwenchristmas
Gwen Stefani väljer det 50-talskitschiga spåret för sitt julalbum. Foto: Universal

4f4eb7a863ffe320d9ff3e1d07014520.1000x1000x1RateGwen Stefani
You make it feel like Christmas
Interscope/Universal

JULMUSIK Det finns mycket att säga om julskivor. De är ofta klyschiga, släppta med cyniskt superkommersiella avsikter och kan vara alldeles alldeles… dötrista. Men har de bara Christmas spirit är det mesta förlåtet. Ingen Christmas spirit = ingen julskiva. Min bästa julmusik genom tiderna fullkomligt snöar av julstämning. Jag tänker på Vince Guaraldis ”A Charlie Brown Christmas”, ”A jolly Christmas from Frank Sinatra och ”A Christmas gift for you” med Phil Spector och hans vänner.
Vilket för oss bums till problemet med Gwen Stefanis ”You make it feel like Christmas”. Stefani får det inte alls att kännas som jul. Hon gör sig därmed skyldig till falsk marknadsföring. Den där känslan som är så svår att ta på – men som måste finnas i varje tassande trumslag, varje ringande klocka, varje trygg frasering – saknas här. Det kan varken julklassiker som ”Let it snow” och ”White Christmas” eller nyskrivna numren ”My gift is you” och ”When I was a little girl” ändra på, trots sin 50-talskitsch. Dessutom: ”Last Christmas” borde fridlysas från covers. Ingen kan någonsin göra den bättre än George Michael.
BÄSTA SPÅR: ”When I was a little girl”.

LÄS FLER JULMUSIKRECENSIONER HÄR!
LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Frida Willander
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB