Startsida / Inlägg

Sia julklappsrimmar med vänster hand

av Per Magnusson
Sia-Pressbild
Sia tolkar den svenska skålvisan ”Hej tomtegubbar”. Foto: Pressbild

SIA-EIC-2017-billboard-embedRateSia
Everyday is Christmas
Atlantic/Warner

JULMUSIK “It’s not like you have to have an original idea to begin with. It’s like, Christmas, mistletoe, ho-ho-ho, Santa Claus, Christmas list, elves.” I en Beats 1-intervju med Zane Lowe anstränger sig Sia ungefär lika mycket för att sälja in sitt nya julalbum som hon verkar ha ansträngt sig i studion. Artisten och låtskrivaren beskriver arbetet med ständige producenten Greg Kurstin som ”lätt och kul” och berättar att det tog två veckor att knåpa ihop de tio nyskrivna låtarna.
Sias maffiga melodispråk från några av hennes största hittar – Rihannas ”Diamonds” och Beyoncés ”Pretty hurts” – känns igen. Men hookarna placeras i en knäck-kickad och enerverande kabaré-kontext. En kan fråga sig varför ingen på Sias nya skivbolag Atlantic slog näven i konferensbordet och frågade vad detta med julalbum skulle vara bra för. För glöggdekadens, mistelromantik och de småtrevliga systerballaderna ”Snowman” och ”Snowflake” till trots; Sia julklappsrhymar med vänster hand. ”Everyday is Christmas” för tankarna till mitt eget julklappsrimmande. Jag gör det varje år, sent på kvällen den 23:e. Det är också ”lätt och kul” och den första idén får alltid duga.
BÄSTA SPÅR: ”Snowman” och ”Snowflake”.

LÄS FLER JULMUSIKRECENSIONER HÄR!
LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB