Startsida / Inlägg

Camila Cabello solodebuterar med rannsakande pop

av Natasha Azarmi
20-åringen imponerar som mest när hon bär hjärtat utanpå. Foto: Dennis Leupold
Camila Cabello imponerar som mest när hon bär hjärtat utanpå. Foto: Dennis Leupold

CamilaCabello_Camila_FNLv2F_5x5_hr-152127798RateCamila Cabello
Camila

Epic/Sony

POP Den amerikanska popgruppen Fifth Harmonys mest kända låt handlar om att strunta i jobbet för att istället gå hem och ligga. För drygt ett år sedan lämnade Camila Cabello gruppen för att göra musik som soloartist.
Mycket har hänt sedan dess. 20-åringen är i skrivande stund den näst mest spelade artisten på Spotify. Hon har toppat hitlistor med singeln ”Havana”, vunnit flera MTV-priser och gjort hyllade framträdanden i amerikansk tv på bästa sändningstid.
Men det främsta målet med ”Camila” är varken fler listettor eller streams. På egna ben gör 20-åringen något helt annat än i sitt forna sällskap; hon utforskar kärlekens mörka sidor och rannsakar sig själv.
På höjdpunkten ”Consequences”, en pianoballad som bär hjärtat utanpå, berättar Cabello om när hon gick ner i vikt för att hon var så hjärtekrossad. Och på ”Real friends” sjunger hon om att prata med månen om nätterna när det inte finns någon annan att vända sig till.
Sångerskan har jobbat effektivt för att hitta sin artistiska persona. Flera av de låtar som släpptes i fjol, till exempel debutsingeln ”Crying in the club”, har skrotats. Det är som att hon på vägen hittat sig själv och låtit gammalt ge plats för nytt.
På de nya låtarna är produktionen avskalad vilket lämnar utrymme för Cabellos starka sång och stora bredd. Gång på gång sjunger hon ut till akustiska gitarrer och mjuka ackord. Alltid lika varm oavsett sorgen hon bär.
Lika tydliga är hennes latinska rötter. Både ”She loves control” och ”Inside out” doftar av reggaeton och spanska gitarrer, och på storhiten ”Havana” gör hon en hommage till sin kubanska hemstad.
”Camila” är en modig debut som banar väg för en troligtvis lysande karriär.

BÄSTA SPÅR: ”Consequences”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB