Startsida / Inlägg

Veckans singlar: Veronica Maggio på engelska och Sarah Klang på repeat

av Natasha Azarmi

klangmaggioVeronica Maggio samarbetar med Jocke Berg, Justin Timberlake gör en klumpig duett och Sarah Klang berör precis som vanligt. Det och mer i veckans singlar!

RateVeronica Maggio
20 questions

Universal
POP Ingmar Bergman
levde för konsten och kvinnorna. Veronica Maggio och Jocke Berg har tillsammans skrivit soundtracket till Tomas Alfredsons kortfilm om regissören.
På ”20 questions” sjunger Maggio för första gången på engelska. Lite ironiskt, det som både hon och Berg kan bäst är ju att skriva kärlekslåtar på svenska. Men de håller sig till favoritämnet.
”Låten fick bli ur kvinnorna i Bergmans livs perspektiv. Hur de gjorde för att orka med”, skriver Veronica Maggio på Facebook.
Det är varsam och vacker pop med såväl fiol och cello som elektroniska inslag. Maggio sjunger om att vara kär i någon som är kär i flera andra. Hon går på fest och ser honom med andra kvinnor, hon går på gatan och ser honom lägga ned telefonen när hon ringer upp.
Det är första gången Veronica Maggio sjunger på engelska men jag hoppas att det inte är den sista.

RateSarah Klang
Mind

Pangur Records
SOULPOP Sarah Klang har gått från klarhet till klarhet. Efter att ha släppt tre imponerande singlar förra året inledde hon 2018 med lysande framträdanden på både ”På spåret” och P3 Guld.
Men så är Klang också en alldeles egen artist. Hennes fylliga röst får nackhåren att resa sig och hennes starka historier väcker bitterljuva minnen du inte visste fanns kvar. 
På den här kärleksballaden behöver hon bara en gitarr för att skapa en gigantisk ljudbild.
Jag trycker på play igen och väntar ivrigt på debutalbumet ”Love in the milky way” som släpps 9 februari.

RateJames Blake
If the car beside you moves ahead

Polydor/Universal
ELEKTRONISKT Det finns något heligt i hur James Blake hanterar sin röst, som att den vore en ljudande animation. Han klipper i den, förvränger den och får den att haka upp sig på vissa ord som om han gått sönder. Det är ibland slående vackert och alltid lika fascinerande.
Sist Blake experimenterade lika vilt var på sitt självbetitlade debutalbum för sju år sedan. Låten saknar dock det djup och den intensiva dramaturgi som alltid varit en betydande del av 29-åringens artisteri. Men det är en fin teaser inför våren. Den 3 mars kan du nämligen se James Blake värma upp för
Kendrick Lamar i Globen.

RateSting feat. Shaggy
Don’t make me wait

A&M/Universal
REGGAE Årets mest oväntade samarbete är redan här. Och inte nog med den här singeln, i år släpper Sting och Shaggy ett helt fullängdsalbum tillsammans.
Det är lätt att undra vad i hela friden som fått den forne
The Police-sångaren och ”It wasn’t me”-artisten att göra musik ihop. Men vid närmare eftertanke är det inte särskilt konstigt. Sting fick sitt gamla band att sticka ut genom att kombinera reggaedoftande rytmer med gitarrock. Och under tidigt 00-tal kvalade Shaggys reggae in bland mainstreampopen.
”Don’t make me wait” är som att sitta på en sandstrand i Jamaica med en pina colada i handen. Det är soligt, souligt och harmoniskt när de två rösterna möts. Albumet ”44/876” släpps 20 april.

RateJustin Timberlake feat. Chris Stapleton
Say something

RCA/Sony
POP Jag brukar ofta tala om Justin Timberlakes ”Future sex/Love sounds” som en av vår tids bästa popplattor. På höjdpunkten ”My love” finns några av musikhistoriens mest genomtänkta minuter.
Men inför släppet av sitt kommande album har han gjort få rätt, trots samarbeten med forne vapendragaren – ”Future sex”-producenten
Timbaland.
”Say something” är en trött och förvirrad duett med countryartisten
Chris Stapleton om att vara tyst när omvärlden vill ha svar: ”Sometimes the greatest way to say something is to say nothing at all”.
Det är fel låt att släppa i en tid då den med mikrofon bör höja sin röst för rättvisa.
Vi får hoppas på en positiv överraskning när Timberlake släpper albumet ”Man of the woods” nästa vecka.

ALLA ”VECKANS SINGLAR” FINNS HÄR!

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB