Startsida / Inlägg

Det är ingen större prövning att lyssna på en ny låt från Tribulation

av Mattias Kling
Tribulation

Det var nog få som förutsåg den väg Arvikagruppen skulle komma att ta då den släppte debutalbumet ”The horror” för sex år sedan. Dess sound var ju så djupt rotad i den svenska death metal-traditionen att det nästan kändes som att den gödslats med näring av Nihilist, Dismember och Grave.

Men liksom i fallet med kollegorna och ideologibröderna i Morbus Chron så hände något i och med 2013 års ”The formulas of death”. Tilltalet öppnades upp, låtarna blev längre och mer progressiva och det mest endimensionella manglet fick ta ett steg tillbaka.

Denna utveckling fortsätter på snart aktuella ”The children of the night”. Famntaget runt rock- och metalhistorien är ännu mer generöst och även om materialet fortfarande har en klart elak grund torde det kunna tilltala fler än de redan dödsfrälsta. I väntan på recension och release går det nu bra att provsmaka på låten ”In the dreams of the dead”. Kanske inte mitt favoritstycke på plattan, men ändå gott nog som en indikation på vad som komma ska.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Felix Blom
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB