Startsida / Inlägg

Lika brittiskt som en fuktig heltäckningsmatta

av Kristin Lundell

palma violets

plus3Palma Violets

Danger in the club

Rough Trade/Playground

ROCK ”Äntligen lite riktig musik” vill man skrika när Palma Violets pubrock sätter igång. Det är den primala reaktionen efter att musikvärldens meny de senaste åren svämmat över av ytbehandlad föda i stil med Taylor Swift och Katy Perry. Nu får öronen serveras en portion bangers’n’mash. ”Danger in the club” låter lika brittisk som en råfuktig heltäckningsmatta. Det är verkligen en komplimang. London-kvartettens andra album är gjort under överseende av legendariske Stone Roses– och Radiohead-producenten John Leckie och inspelad i den walesiska studio där Oasis spelade in ”(What’s the story) morning glory”. Leckie har skakat om bandet och sett till att väntan på The Libertines comeback blivit en aning kortare. Ibland vill man ju bara ha lite gammalt hederligt britrockkaos.

BÄSTA SPÅR: ”Peter and the gun” skrålar som en hel landsortspub.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Frida Willander
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB