Startsida / Inlägg

Premiär: Francis saknar naiv ungdom i ”Horses”

av Rebecka Ljung
Francis. Foto: Sofia Stolpe
Francis är Petra Mases, Paulina Mellkvist, Petter Nygårdh, Jerker Krumlinde och Oskar Bond. Foto: Sofia Stolpe

Från Gagnef till Brooklyn och hem till Sverige igen. Så har den nya musiken från kvintetten Francis rest. Album nummer två från det Moragrundade bandet som turnerat med The Tallest Man on Earth är producerat av Nicolas Vernhes, som har jobbat med namn som Björk, Animal Collective, Deerhunter och Jaakko Eino Kalevi.

Barn, skilsmässa, kärlek, politik och röda hjärtan avhandlas på albumet ”Marathon”. Skivan släpps först i februari, men Musikbloggen kan redan i dag presentera premiär av det ljuvligt indiedansanta spåret ”Horses”.

”Låten handlar om ett försök till att glömma det förflutna, och att vilja komma tillbaka till någon sorts naiv ungdom, även om man hela tiden kan ana det man försöker förneka i periferin”, berättar sångerskan Petra Mases. Nu lyssnar vi:

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB