Startsida / Inlägg

Sudakistan – rymdfuzziga gitarrer och ett oemotståndligt sväng

av Joacim Forsén

sudakistan-caballo-negro-artworkRateSudakistan
Caballo negro
PNKSLM

ROCK Någonstans där under ytan ligger den förstås, garagerocken som ofta nämns när Sudakistan ska få sin obligatoriska genrestämpel. Kanske framför allt i den stökiga attityden och några stilsäkra riff.
Men Stockholmskvintetten är så otroligt mycket mer. Med latinamerikanska rötter, ett gediget liverykte och Jocke Åhlunds Les Big Byrd-psykedeliska producentfingrar har bandet landat i en utsvävad värld av rymdfuzziga gitarrer och ett oemotståndligt sväng. Bland stora ekon, galna vändningar och frenetisk punkenergi.
”Caballo negro” är ingen omedelbar show, det tar tid att helt förstå och uppskatta Sudakistans skrammelhybrid. Och inte ens då är den för alla. Men i lagom doser och vid rätt tillfällen är den här unika debuten precis den glädjeinjektion höstmörkret 2015 behöver.
BÄSTA SPÅR: ”Concrete djungle”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB