Startsida / Inlägg

Premiär: Min Stora Sorg släpper video till sin ”Springsteen-låt”

av Rebecka Ljung
Min Stora Sorg. Foto: John Artur.
Min Stora Sorg. Foto: John Artur.

”Ni får mig att vilja
Mitt hjärta slår för det här
Jag är en stjärna
och ni ska älska mig

Ni får mig att vilja
Mitt hjärta slår för det här
så att ni aldrig glömmer
Min Stora Sorg”

Storslaget är en rätt fungerande rubrik för Ann-Sofie ”Anso” Lundins artisteri, som utspelas under namnet Min Stora Sorg. Orden är ofta ganska få, men stor tyngd läggs vid vartenda. På scenen har hon gärna spektakulära ombyten, flaggor, fläkt och dansare. Det är på allvar och hon hoppas att andra tar efter.

När MSS släppte sitt andra album i höstas, bjöd det bland annat på det självbetitlade spåret med textraderna ovan. Hon ser den som sin Bruce Springsteen-låt. Förklaring på det finns i intervjun nedan.

Men först – premiär av musikvideon till ”Min Stora Sorg”, filmad på Berns:

Hej Anso! Hur många poäng får år 2015 av dig?

– Hmm, gud vad svårt. Livet, politiken, världen, allt går upp och ner hela tiden. Men jag har mestadels mått bra. Jag känner stor tacksamhet över mitt liv. Så en sjua kanske.

Vad var det största som hände?

– Att jag släppte mitt andra album! Och fick ett enormt fint mottagande.

Berätta om låten ”Min Stora Sorg”. Vad betyder den för dig?

– Jag har skrivit den här låten tillsammans med den mest talangfulla musikern jag har träffat – Sanna Sikborn Erixon. Jag hade en idé om att det skulle vara väldigt roligt och enkelt att skriva tillsammans med henne, och så var det. Jag lekte med tanken att vara Bruce Springsteen när jag skrev text och melodi. Hur det känns att vara som Bruce, liksom.

Vilka reaktioner har du fått på låten?

– Jag har fått många fina reaktioner. Bland annat skrev någon på en årsbästalista: ”Jag kommer gråta, springa, skratta, kratta och vara kär till den här låten långt in på 2016”. Det var fint, tyckte jag!

Vad vill du förmedla med videon? 

– I videon vill vi visa hur Min Stora Sorg känns live. Jag älskar att stå på scenen och har alltid tagit den delen av artisteriet på stort allvar – som allt annat i och för sig. Haha… Den är även en hyllning till alla jag har med mig, som gör det till en riktigt maxad show. Samt en hyllning till publiken.

Tycker du att Min Stora Sorg har fått rättvist med uppmärksamhet i Musiksverige? 

– Oj, svår fråga… Både ja och nej. Jag borde absolut inte klaga, för jag får en massa utrymme. Men samtidigt… Jag vill ha allt, och det är lika bra att erkänna det. Jag vill nå ut till alla. Det vill säga fler.

Vad tycker du att Min Stora Sorg tillför, som saknades förut? 

– Jag tror att vi med Min Stora Sorg har inspirerat många andra till att ta det visuella på allvar och steppa upp sitt ”live game”. Jag tycker att jag tillför ett allvar som saknats. Och en ärlighet. Och lekfullhet!

Hur ser planerna ut för 2016? Vad ser du fram emot?

– Jag vill göra en video till varje låt på albumet. Spela i många små städer. Och ny musik har jag redan börjat skriva. Jag och mitt team – John Artur och Daniel Åkerström-Steen – håller precis på att öppna upp Studio Monaco, där vi ska jobba tillsammans med andra som vill dela lokal med oss. Där kommer jag att spendera mycket tid och där kommer vi och andra skapa mäktiga grejer. Det känns som en början på något väldigt stort.

Läs också: ”Överväldigande mörker från Min Stora Sorg” (albumrecension)

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Felix Blom
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB