Startsida / Inlägg

Psalmer från södra London

av Per Magnusson

bloc-party-hymns-albumRateBloc Party
Hymns
Infectious/Border

ROCK Jag intervjuade Bloc Party på Roskilde 2005. London-bandets akademiska artighet kontrasterade skarpt mot det euforiska koffeinpiller till tältspelning de gjorde en stund senare. Men det var som att Bloc Party samma år schasade ut sig på debuten ”Silent alarm”. Redan på uppföljaren ”A weekend in the city” mattades musiken av.
Femte albumet är inspirerat av författaren Hanif Kureishi. Kureishi pratade om evangelisk konst på en föreläsning som Bloc Party-sångaren Kele Okereke besökte. Okereke, uppväxt i ett kristet hem, ville försöka göra spirituell musik.
Texterna pendlar mellan pastorer och hipsterhotellet Ace hotel i London. Och även om ”Hymns” inte helt förmår skaka av sig den brittiska gitarrockens identitetskris, älskar jag ambitionen att skriva dess moderna motsvarighet till The Supreme Jubilees ”It’ll all be over”.
BÄSTA SPÅR: ”Fortress”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB