Startsida / Inlägg

Mota måndagstristessen – med tuffaste musiken från januari

av Mattias Kling
Dave Mustaines med mannarna som spelade in ”Dystopia”, Chris Adler (trummor), Kiko Loureiro (gitarr) och David Ellefson (bas).
Dave Mustaines med mannarna som spelade in ”Dystopia”, Chris Adler (trummor), Kiko Loureiro (gitarr) och David Ellefson (bas).

Visst känns det som i går det for champagnekorkar och fyrverkerier i skyn? Som om vi nyss stod och lovade varandra bot och bättring, och måhända några färre trivselkilon, under en bjärt kolorerad midnattshimmel då allt tycktes möjligt och få hinder ointagliga?

Nåväl. Årets första månad må ha sprungit förbi i ovanligt stressad takt, oxveckor, Putinkyla och gapande hål i plånboken till trots. Ungefär som det gör varje år. En ryckning i ögonvrån på mänsklighetens historia, en bock i kanten på våra livs almanackor.

Och som traditionen bjuder har även skivbolagen sparat i ladorna så här under 2016 års första dagar. Tillsammans med semesterveckorna mitt i sommaren är ju just januari en av de mer releasefattiga under året, endast hotad av sin föregående julhandelsmånad.

Detta till trots finns det några riktiga dinosaurier som har ruskat på ryggarna de gångna veckorna. För inte nog med att Dream Theater presenterade sitt svårtydda bautaprojekt ”The astonishing”, Megadave Mustaine lossgjorde även ”Dystopia” medan Nordic Union fick visa att det går bra för danskar och svenskar att komma överens – i alla fall om det handlar om melodismäcker AOR-hårdrock.

Väl valda stycken från ovan nämnda, samt en rad fler, ryms i månadens spellista. Pedagogiskt presenterad här nedanför i någorlunda korrekt releaseordning och utan hårdare kvalitetskrav än att det ska finnas något för alla, även om alla troligtvis inte kommer gå bananas över allt det hoprafsade.

Som alltid: Spela högt eller inte alls.

HÄR HITTAR DU FLER SPELLISTOR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Fred Balke
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt-
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB