Startsida / Inlägg

Hedonistiskt älskvärd Elliphant

av Per Magnusson

Elliphant-Living-Life-Golden-2016-2480x2480RateElliphant
Living life golden
Kemosabe/Sony

POP Svenska Elliphant, eller Ellinor Olovsdotter som hon egentligen heter, har sedan den rastlösa debuten ”A good idea” via uppföljaren ”One more” successivt rört sig från ett sound tillräckligt knasigt för att tillfredsställa de internationella bloggarna mot ett lite mer kommersiellt dito redo för hög rotation på radion. På sitt tredje album tar hon steget fullt ut mot det senare, med gäster som Azealia Banks, Major Lazer, Twin Shadow och Skrillex.
Med sin älskvärt bångstyriga persona, patenterade patois och sina stora poprefränger har Olovsdotter skapat ett eget universum där hon själv är drottning. Där hedonismen hägrar, barerna är sleazy och du aldrig någonsin behöver ha tråkigt. Jag hoppas att hon stannar där ett tag till. I tider av kollaps kan eskapismen vara den bästa medicinen.
BÄSTA SPÅR: ”Love me badder”

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB