Startsida / Inlägg

Stilig ambition från Zayn

av Per Magnusson

35b1058f9ccfc69ddaadd33eee29c6c2.960x960x1RateZayn
Mind of mine
RCA/Sony

POP Med alla skivbolagsbiceps spända annonseras att Zayns debutalbum släpps på årsdagen efter hans beslut att lämna One Direction. Men ingenstans i pressreleasen nämns pojkbandet vid namn. Ingen får missa att 23-åringen från Bradford – precis som Justin Bieber lyckades så väl med på fjolårets ”Purpose” – vill tvätta bort sitt sockersöta tonårsjag med modern, atmosfärisk r’n’b.
Jag gillar ambitionerna på ”Mind of mine”, där Zayn Malik jobbar med Frank Oceans producent Malay. Men trots snygga beats och att Zayn gör allt för att frasera som sin uppenbara idol Frank bottnar han inte riktigt i sina falsetter och bekännelser. ”Right now I’m emotional” proklamerar Malik över svävande syntar och lulliga elgitarrer i ”Drunk” och låter som en parodi på genren emo-r’n’b.
På nästa album hoppas jag att han försöker hitta ett eget uttryck. Nu är ”Mind of mine” mer en stilig påminnelse om det inflytande ”Channel orange” fortfarande har snart fyra år efter sin nedkomst än ett album som säger något om vem Zayn faktiskt är.
BÄSTA SPÅR: ”Pillowtalk”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB