Startsida / Inlägg

Maggios nya singel spritter av vår

av Per Magnusson
Veronica Maggio
Veronica Maggio på Roskildefestivalen i somras. Foto: Viktor Wallström/Rockfoto

veronica-maggioRateVeronica Maggio
Den första är alltid gratis
Universal

SINGEL I måndags kom nyheten om att Sveriges största rockband, institutionen Kent, stämplar ut från replokalen för gott. Man skulle kunna säga att en annan av landets mest publika artister – Veronica Maggio, med sin sprillans nya singel – tar vid där Kent slutar. ”Den första är alltid gratis” får mig att tänka på Eskilstuna-bandet. Precis som Kent har Maggio, efter alla framgångar med Grammis-regn och utsålda ishallar, massor av förväntningar på sig varje gång hon släpper ny musik. Och precis som Kent lyckas hon i stort sett alltid med att infria dem. Det finns ett extremt konsekvent Veronica Maggio-sound. Men samtidigt lyckas hon överraska på subtilast möjliga sätt. Det finns ofta någonting i sömmarna som håller henne intressant.
Allra mest handlar det om noggrant hantverk, som även det för tankarna till Jocke Berg & Co. ”Den första är alltid gratis” är skriven av Veronica Maggio tillsammans med Salem Al Fakir och Vincent Pontare. För produktionen står Klas Gullbrand. På omslaget poserar Maggio i skinnjacka med nitar, en punkig image som kontrasterar skarpt mot detta vänliga skolexempel till poplåt med vers, brygga, refräng och stick. ”Den första är alltid gratis” är svårmodig poplyrik inbunden av åttiotalssyntar, smäktande stråkar och ett rastlöst trumbeat. Den spritter som den första vårsolen men har en bitterljuv underton av blå, blå september.

”Den första är alltid gratis” finns ute nu. Veronica Maggios nya album släpps 6 maj. 

”JAG ÄR LIVRÄDD VARJE GÅNG” – LÄS NÖJESBLADETS INTERVJU MED VERONICA MAGGIO

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB