Startsida / Inlägg

Ha en supersöndag – med mars månads tuffaste musik

av Mattias Kling
Deftones tar det kallt – och fortsätter skida fram i ett stadigt kvalitetsspår.
Deftones tar det kallt – och fortsätter skida fram i ett stadigt kvalitetsspår.

Vad det där var som flög förbi? Jo, det var ju årets första kvartal, för ekonomiskt lagda kallat för Q1. Alltså de första tre månaderna av 2016, de 91 dagarna som har passerat sedan nyårsafton och smällande champagnekorkar.

Vi kan glädjas över att det är ljusare, lite mer behagligt klimat och att levnadsmotståndet inte är lika stort som i januari – samtidigt som det går att avsky och oroas över ännu ett terrordåd i Europa, att världen fortfarande brinner med oförminskad hetta och att så många i USA tycks anse att skämtet Donald Trump skulle bli en alldeles förträfflig person att ge förstatjing till kärnvapenkoderna.

Skrämmande om något.

Men, när det gäller god musik är mars knappast något avsteg från ett kvalitetsmässigt starkt år så här långt. Med tanke på stundande släpp från uttrycksskilda storheter som Deftones, Cult Of Luna och Kvelertak (för att nu nämna några) och färska fullängdare från bland andra Amon Amarth och Spiritual Beggars går det att blicka tillbaka på ännu en rockmånad av extra spännande snitt.

Ovan nämnda och så många fler finns samlade i spellistan här nedan. Hårt och halvmjukt, snabbt och sävligt, kärvt och smeksamt. En rad uttryck under tre och en halv timme. Som visar att mycket må gå åt helsicke, men att allt inte är totalt jävla mörker för det.

Som vanligt – spela lagom jättehögt och länge.

LYSSNA PÅ FLER SPELLISTOR HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB