Startsida / Inlägg

Exklusiva bilder: Gina-Lee och Rebecca & Fiona på turné (Del 2)

av Rebecka Ljung

Den rätt färska svenska artisten Gina-Lee har en bakgrund inom hiphop och gör själv musik någonstans mellan hiphop och pop.
Basen har hon i Stockholm, men de senaste veckorna har hon jobbat på konsertscener runt om i landet, som förband till kompisarna Rebecca & Fiona. Här är den andra delen av hennes exklusiva turnédagbok!

Foto från Gina-Lee.

”På väg till Södra Teatern! Åker tunnelbana med Nicolina i mina scenkläder, för jag orkar inte ta med mig ombyte. Haha… Vi har handlat lösögonfransar på Åhléns och stressat hemma hos mig. Har på mig min sexig-nunna tröja från Humana – älskar den. Den har flygiga armar som man kan flyga runt i på scenen! För övrigt var det superkul att typ fyra personer frågade mig utanför Södra Teatern om ”jag skulle gå på Rebecca & Fiona?”…

Foto från Gina-Lee.

”Soundcheckar lite. Här väntar jag antagligen på att David ska trassla upp alla sladdar så att vår teknik funkar. Är fett nöjd, för jag har inte glömt mitt lysrör som jag gjorde på de andra spelningarna! Det är alltså det enda jag har ansvar för att ta med mig. Jag tejpar lysröret runt mitt mikrofonstativ så att det lyser fint. Se mig live för mer info kring detta!”

Foto från Gina-Lee.

”Jag lockar håret i väntan på att min kompis Mio ska sminka mig och sätta i det fina löshåret jag fått låna av Fiona. Haha, det låter sjukt att jag lånar hennes hår! Jag lockar det hemma dagen innan spelning. Kollar ”The office” och lockar en peruk. Haha! Vi hade världens kväll och allt blev så bra! Sjukt mycket gäster och kaos i logen, men vi hade väldigt roligt. Sen drog vi till Tjoget och festade vidare, men då glömde jag tyvärr fota.”

Foto från Gina-Lee.

”Framme i Lund! Alla andra riggar scenen och vi pratar om Humana i Lunds öppettider. Vi är lite mosiga efter att ha snoozat i bilen i x antal timmar och lyssnat på obligatorisk P3 Dokumentär. Den här gången handlade det om spice, vilket verkar sjukt obehagligt. Don’t do it, kids! Vi käkade lite pizza i Jönköping på vägen och solade lite också.”

Foto från Gina-Lee.

”Jag soundcheckar på Mejeriet. Ljusteknikern fixar så fint ljus, så jag blir extra snygg. Reb & Fiffi gör en intervju med några och sen äter vi tillsammans ute i solen. Heeelt magiskt, för detta var min första utomhusmiddag för i år.”

Foto från Gina-Lee.

”Vi drar till en park nära Mejeriet, där vi ska spela. Fiona är ju klätterproffs, om ni ej visste det, och visade oss lite knep. Alltså, på riktigt så har hon typ varit svensk mästare! Så cool. David är också duktig och kom ända upp, trots snygg-sneakers.”

Foto från Gina-Lee.

”Vi vilar efter den hårda aktiviteten, dricker lite kaffe och vin som Tommie tagit med. Timothy, som är Thibos bror, hänger med oss också!”

Foto från Gina-Lee.

”Vi har sminkat oss, provat kläder och druckit cava. Rebecca är sjuk och hostar. Så synd om henne, men hon kämpar på med hostmedicin! Det är alltid nojigt att sjunga när man är dålig i halsen. Speciellt när det är rök på scen. Då kan rösten typ fastna i halsen, så det inte kommer ut något. Det är faktiskt inte lätt alltid, hörni!”

Foto från Gina-Lee.

”Ännu en efter gig-selfie! Men innan denna bild kom till på hotellet så hände det lite olika saker som jag inte fick med på bild på grund av kaos; Jag drack öl på scen när R&F körde sista låten. Ett fan ville att jag signerade dens bröst. En snubbe visade mig sina beatbox-skills i på riktigt en halvtimme – haha, kom ej därifrån, men han var bra faktiskt. Min kompis erkände att hon trodde att refrängen till Drakes superhit gick ”I love women, I love bling” och haha, vi dog av skratt … Vi drack brinnande shots på en bar i närheten, som smakade äppelkaka. Sen togs den här bilden. Glada och nöjda med spelningen, på hotellet.”

Vi tackar Gina-Lee för inblicken i turnélivet! Hon jobbar på sitt debutalbum, men senaste släppet hittar du här.

MISSA INTE: Gina-Lee på turné med Rebecca & Fiona – Del 1

RECENSION: Rebecca & Fiona ber världen dra åt helvete

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB