Startsida / Inlägg

Nails ljudliga övervåld är svettigare än en värmebölja

av Mattias Kling
Nails ”You will never be one of us”RateNails
You will never be one of us
Nuclear Blast/Sony

METAL/HARDCORE Handen på hjärtat, exakt hur mycket hinner du uträtta på strax över tjugo minuter? Den extremt målmedvetne och rastlöse tillryggalägger möjligvis ett svettigt HIT-pass, komplett med unisont Skype-möte med Asien-kontoret samt sänker ett stärkande glas vetegräsjuice – medan vi aningen mer flegmatiska på sin höjd får nöja oss med en dusch eller korrekt sortering i återvinnigskärlen.
21 minuter är nästan exakt den tid Nails kräver för att rusa sig igenom de tio spåren på sin storbolagsdebut, och då dras sluttiden upp rejält av den i sammanhanget episka treminuterskompositionen ”Violence is forever” samt det utdragna avslutningsnumret ”They come crawling back”. Det säger något om den genomgående känslan på ”You will never be one of us”. Den är hård, kortfattad och ettrigare än en bisvärm. Inget jävla krångel liksom.
På så sätt är Oxnard-gruppens tredje fullängdare – om termen nu egentligen är applicerbar här – en väldigt förbannad historia. Trion tar valda delar från Napalm Death, fläskar på med tidiga Entombeds gitarrtryck och låter denna duo gå en svettig tiorondare med His Hero Is Gone som enväldig domare. På ett sätt väldigt onyanserat och endimensionellt men samtidigt väldigt effektivt i sin powerviolence-brutala form. Och handen på hjärtat, mer än 1 260 sekunders ljudligt övervåld hade varit rent hälsovådligt.
Som det brukar heta: Spela snabbt eller lägg ner.
BÄSTA SPÅR: ”Savage intolerance”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB