Startsida / Inlägg

Tryck igång Bråvallapeppen – med Rammstein live

av Mattias Kling
Ungefär något sånt här kan vi vänta oss i Norrköping på torsdag kväll. Fast i färg. Och med högre volym. Foto: rammstein.de
Ungefär något sånt här kan vi vänta oss i Norrköping på torsdag kväll. Fast i färg. Och med högre volym. Foto: rammstein.de

Ni som har överlevt midsommar med någorlunda vett och sans i behåll kanske känner att det är något i luften. Och då talar jag inte om lågtryck, hagelskurar eller eventuella duggregn – utan ett rejält blixtoväder som drar in från Tyskland.
Bara tre år efter förra besöket som dragplåster under Bråvallafestivalens premiärår är det nämligen dags för Rammstein att återvända till det där flygfältet strax utanför Norrköping för att bjuda på sin sedvanligt iögonenfallande supershow. En föreställning som brukar bjuda på allt från eldkastare till mjölksprutande jättedildos och eld, eld, eld i mängder nog att ge en pyrofobiker mardrömmar ända in i pensionsåldern.
Jag gillar egentligen inte spoilers. Brukar på sin höjd researcha genom att syna tidigare setlists inför en konsert, för att hålla intrycken fräscha och alerta. Men inte ens jag kan låta bli att skrocka lite förnöjt över de proffsfilmade upptagningarna av färska låten ”Ramm 4”, ”Du rieschst so gut” samt ”Du hast”, filmade på Pinkpop för ett par veckor sedan, som även du kan ta del av här nedan. Bara som en liten aptitretare på vad som komma ska. Likt en smartphonetrailer inför en kommande Imax-film.
Rammstein avslutar festligheterna på Bråvallas största scen Panorama vid klockan halv elva på torsdag kväll. Lättstötta, finkänsliga och krutallergiker uppmanas i stället styra över intresset mot hemmabandet Laakso som spelar samtidigt.
För här blir det åka av, var så säker.

LÄS MER:
Recension från Bråvalla, den 27 juni 2013.
Recension från Globen, den 17 februari 2012.
Recension från Metaltown, den 18 juni 2010.
Recension från Malmö Arena, 16 februari 2010.
• Recension från Metaltown, 30 juli 2005.
• Allt från Bråvalla 2015 på Musikbloggen.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt-
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB