Startsida / Inlägg

Goat jobbar upp akustisk groove

av Håkan Steen

goatcoverRateGoat
Requiem
Universal

ROCK Goat har beskrivit det här som sitt folkalbum. I en mejlintervju med Aftonbladet Musik härom veckan sa den medlem som kallar sig Grandmaster Fuzz att skivan har ett lugnare, mer akustiskt sound och att de har tänkt lite annorlunda eftersom det här är en dubbel-LP på vinyl. Mycket mer vet vi inte om tredje albumet från det hemliga svenska bandet med de hemliga medlemmarna. Men nog låter det folkigare. De ockulta voodoorytmerna, afrobeatmelodierna och psychrocken blandas upp med latinamerikansk flöjtmusik och fler akustiska gitarrer. Goat lyckas jobba upp en väldigt hypnotisk groove i utdragna nummer som ”Goatband” och ”Goatfuzz” och hittar fin psykedelisk popkänsla i ”It’s not me”. Möjligen borde de emellertid ha nöjt sig med ett enkelalbum, för det blir ibland lite svårt att hålla intresset uppe.
BÄSTA SPÅR: ”Trouble in the streets”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Fred Balke
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB