Startsida / Inlägg

Pascal gör strålande hotfull rock

av Markus Larsson

PascalRatePascal
Revy
Novoton

ROCK Den bästa och vildaste natten på festivalen Way Out West i år utspelade på sig Nefertiti. Avantgardet, Bleached och Pascal uppträdde tätt efter varandra. Folk som vågade publiksurfa slog huvudet i klubbens tak. Efter Pascal ringde öronen mer än väckarklockan på måndag. Jag lämnade lokalen med blåmärken, öl i håret och näsblod. Precis som det ska vara. Och konserten med den gotländska trion fortsätter på ”Revy”. Pascals femte album känns som en debut. Hungern och intensiteten brukar bara existera hos band som har noll att förlora. Basgångarna kommer från Joy Division, gitarrerna drar kniv och är lika hotfulla som The Cramps och energin påminner om Gun Club. Men det låter aldrig som något annat än Pascal. Och apropå ”Forever” — har någon gjort en hårdare hyllning till finska rockbandet Hurriganes?
BÄSTA SPÅR: ”Forever”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB