Startsida / Inlägg

Grattis på 30-årsdagen Drake, men är det inte dags för semester?

av Per Magnusson
drake
Drake är peppad på livet. Foto: Pressbild

Den kanadensiska rapparen och världsartisten Drake fyller 30 i dag. Jag lämnar här en tom rad för spontana hurrarop och eventuella inköp av bakelser.

Själv firar Oktobers Alldeles Egna med inte mindre än fyra (!) nya låtar. Tre av låtarna kommer från det mystiska projektet ”More life”, som väntas i december. Det ska enligt uppgift inte handla om ett album, utan om en ”playlist”. Låtarna såg dagens ljus i går på Drakes Beats 1-show OVO Sound Radio och tre av dem finns nu på olika streamingtjänster.
Födelsedagssläppet följer Drakes senaste fullängdare ”Views” och nyheten om att han kommer att ge sig ut på Europa-turné som når Sverige och Globen 4 mars nästa år. Men efter att ha lyssnat på de nya låtarna kan en konstatera att Drake borde stämpla ut ett tag.
Låtarna pekar inte ut någon ny riktning. Och de överglänser knappast hans tidigare verk. “Sneakin”, ett samarbete med Atlanta-rapparen 21 Savage är blott slappa turnébetraktelser. ”Fake love” har i och för sig ett soft beat, men låter mest som en blek pastisch av kompisen Future. Den mest inspirerande stunden är “Wanna know”, en remix av den brittiska rapparen Dave. ”Champagne Papi” är känd för sina krispiga semesterfotografier på Instagram. Dags att återgå till evighetspooler och luftmadrasser för ett tag?

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB