Startsida / Inlägg

Så såg det ut när Metallica jammade med Neil Young

av Mattias Kling
Metallica med Neil Young
När två generationers volymförespråkare umgås på scen blir det opluggat och mysigt. Foto: Metallica på Instagram

Jo, med tanke på den skitstorm samarbetet med Lou Reed rörde upp skulle en kanske tänka sig att Metallica funderade både en och två gånger innan de åter beblandade sig med rockens dignitärer i offentliga sammanhang.
Så är emellertid inte fallet. De snart albumaktuella metalgiganterna passade på att bjuda in Neil Young till en jamsession under sitt akustiska framträdande på legendarens välgörenhetsevenemang Bridge School Benefit Concert i Mountain View, Kalifornien, i helgen.
Tillsammans framförde två generationer gitarrskruvare en högst spontan version av Buffalo Springfields ”Mr Soul” som avrundning på det set som tidigare hade sett thrashgiganterna tolka såväl Deep Purple som The Clash – samt lufta ”Hero of the day” för första gången sedan 1999 i livesammanhang.
Samtidigt förbereder sig bandet som bäst för releasen av sitt tionde studioalbum ”Hardwired … to self-destruct”, som släpps den 18 november. Ett led i denna lansering blir att gruppen på självaste halloween (den 31 oktober för oss ickeamerikaner) bjuder på tredje smakprovet därifrån, kallat ”Atlas, rise!” som följer på titelspåret och hyllade ”Moth into flame”.
Mer om detta då. Nu nöjer vi oss med lite skönt avslappnat opluggad liveunderhållning, i oborstat fin publikfilmad form.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB