Startsida / Inlägg

Aftonbladets Kent-magasin ute nu!

av Håkan Steen

kentettanNu finns vårt maffiga magasin om Kent ute i handeln! Ni köper det överallt där Aftonbladet säljs. 124 sidor som är den perfekta peppen – eller trösten om ni ser det så – inför bandets tre sista konserter någonsin på Tele2 Arena i Stockholm den 15-17 december. Tidningen finns i butik till och med den 18 december och kostar ynka 49 kronor.

UPPDATERING 170111: Kent-magasinet är nu helt slutsålt och går inte längre att beställa från oss. Tack alla som har köpt!

Ur innehållet:

Vi mot dom! Joni Nykänen berättar hela historien om Kent, från de första stapplande stegen hemma i Eskilstuna under namnen Coca-Cola Kids, Jones & Giftet och Havsänglar över genombrottet på Lollipop-festivalen, albumen, turnéerna, utlandssatsningen, den monumentala succén med albumet ”Vapen & ammunition”, Stadion-konserten, rockbjörnarna, pr-jippona och allt annat fram till höstens stilfulla avsked. Vi kryddar med gamla artiklar och recensioner ur Aftonbladet från hela karriären.
Spökstad! Jon Forsling åker till Eskilstuna och söker Kents rötter. Träffar tidigare bandmedlemmar, kompisar och lärare och guidar till gamla replokaler, spelställen, lägenheter och andra klassiska Kent-platser i den gamla hemstaden.
Kultureliten om Kent! Hur står sig Kents musik, texter och omslag när några av landets främsta kulturkännare får tycka till? Kristin Lundell utsätter några experter inom konst, litteratur och klassisk musik för Sveriges största rockband.
Livrädd med stil! Aftonbladets modeexpert Nina Campioni tar hjälp av några kollegor för att analysera Kents stilar genom åren. Som bonus sätter hon även plus på några oförglömliga Jocke Berg-frisyrer.
Ett femplusbetyg att dö för! Åsikterna gick isär om Kents vitklädda konsert på Stockholms Stadion 2003. Men Per Bjurman delade ut fem plus i Aftonbladet. 13 år senare försvarar han sitt omdiskuterade betyg.
De var Kents armé! Människorna runt Kent berättar för Rebecka Ljung hur bandet egentligen är.
Här laddade de om! Albumet ”Vapen & ammunition” blev Kents i särklass största försäljningsframgång när det släpptes 2002. Markus Larsson berättar historien om när Sveriges största rockband blev Sveriges största rockband någonsin.
Jämt vid din sida! Rebecka Ljung och fotograf Anna Tärnhuvud hänger med landets kanske mest hängivna Kent-fans – de kallar sig rent av Kent The Fans – på konsert i Örebro.
Lexikent! Kents låtar är fulla av referenser till filmer, böcker, platser, fenomen och inte minst annan musik. Håkan Steen gräver ned sig i texter och melodier och samlar ihop all möjlig spårbar Kent-inspiration i ett maffigt referenslexikon.
Depeche Mode lyssnar på Kent! Nu sker det! Markus Larsson ser till att bandet som kanske har satt mer prägel på Kent än något annat äntligen får höra dem, och berätta vad de tycker.
Utan dina andetag! Linn Elmervik går till botten med hur det kommer sig att en av Kents gamla singel-b-sidor har blivit en av de populäraste svenska bröllopslåtarna.
Dessutom: krönikor av Kristin Lundell och Alice Kassius Eggers, besök i Psykbunkern och Kents gamla replokal Kapsylen på Söder i Stockholm, Kent-fanset Kat von D, Kent-dissbandet Psykofant, pengarna, statistiken, sidoprojekten och massor av ofta, sällan eller aldrig publicerade bilder från hela karriären.

Delar av magasinet finns även i snygg digital longread-version för Plus-kunder!

Exklusivt: Psykbunkern i 360 grader – följ med in i Kents legendariska studio!

Jämt vid din sida: Rebecka Ljung och fotograf Anna Tärnhuvud hänger med Kent The Fans på konsert i Örebro!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB