Startsida / Inlägg

Den här System Of A Down-covern lär ge dig tomtar på loftet

av Mattias Kling
Psychostick bjuder på rens över sjö och strand … eller något åt det hållet. Foto: Promotionbild
Psychostick bjuder på rens över sjö och strand … eller något åt det hållet. Foto: Promotionbild

Det torde väl knappast ha gått någon förbi att det lackar mot jul. Så sent som i söndags passerades andra advent och för att lyckas undvika bjällerklang och skäggiga män i röda kappor krävs förläggande av det fjärde kvartalet i något undangömt schakt i Sala silvergruva.
Vissa kallar det för fridens och värmens högtid – men mer än något annat är varje decemberslut en gigantisk köpfest då kontanter (eller bitcoins, om så önskas) byts mot mer eller mindre önskvärda klappar i en konsumtionsfrossa som det inte tycks finnas något vaccin mot.
Det får en naturligtvis tycka vad en vill om. Några som klart och tydligt tar ställning mot konsumtionshetsen och manar till ett aningen mer sansat förhållningsstätt till julshopping är amerikanska Psychostick. Gycklartruppen från Tempe, Arizona, har nämligen valt att ringa in den stundande storhelgen med en cover på Bråvallaaktuella System Of A Downs ”B.Y.O.B.”, i original hämtad från gruppens femplusgiv ”Mezmerize” från 2005. Om än i väldigt omgjord version.
Ful jul, måhända?

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB