Startsida / Inlägg

Eklektisk underhållning med Foxygen

av Håkan Steen

foxygencoverRateFoxygen
Hang
Jagjaguwar/Playground

ROCK På sitt femte album är den eklektiska kaliforniska duon Foxygen kanske mer eklektisk än någonsin. Tidigare har de grävt ned sig rejält i både psykedelia och Stones. ”Hang” låter ofta som de bra sidorna av amerikanska radiorock från 70-talet. Soulvarmt och luftigt med pianon och stråkar, snyggt arrangerat av Trey Pollard och Matthew E White. Den uppsluppna ”Avalon” lånar helt oblygt från Abbas ”Waterloo” och ”On Lankershim” snor lika fräckt introt från Elton Johns ”Tiny dancer” innan den förvandlas till nåt slags Springsteen-doftande countryrock. ”America” kan beskrivas som en femminutersmusikal och ”Trauma” andas Bowies ”Five years” och ”Sweet thing”. Över åtta spår på en dryg halvtimme är det konstant underhållande men ibland gjort med lite påfrestande stora skopor ironi och putslustighet.
BÄSTA SPÅR: ”Follow the leader”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Fred Balke
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB