Startsida / Inlägg

Hjelle ringar in tillvaron

av Håkan Steen

hjellecoverRateHjelle
Högst medelmåttig
Jared Sin

ROCK ”Två sjundedelar av ett liv” med Malmö-bandet Bäddat För Trubbel var 2015 års bästa svenska rockalbum. Svårt svängig, underbart ohipp pubrock på punkbotten, lysande koncisa texter om allmängiltiga vardagsproblem med perfekt balans mellan bottenlös misär och stor humor. När några i bandet har pappaledigt passar sångaren och låtskrivaren Andreas ”Hjelle” Hjelmér på att spela in en högst egentillverkad soloplatta. Ännu mer spontan, ännu lite pubrockigare men framför allt full av samma unika förmåga att ringa in, svära över och skratta åt tillvarons torftighet. Ofta i en och samma tvåminuterslåt. ”The dela ut gratistidningar blues”, om en brevbärares existentiella vedermödor (”jag delar ut skit som ingen vill ha”), är förstås årets låttitel redan nu. Nattballaden ”En gång var det sommar” lyckas fånga känslan av kärlekssorg utan att slösa ord på onödiga poetiska omskrivningar. Och ”Det är fredag” låter precis som den heter.
BÄSTA SPÅR: ”Det är fredag”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB