Startsida / Inlägg

The Flaming Lips udda fåglar stämmer träff vid träsket

av Kristin Lundell
The Flaming Lips Rate

The Flaming Lips

Oczy mlody

Bella Union/Border

POP Det är möjligt att man sedan länge måste ha klämt sig in i Wayne Coynes enorma plastboll för att känna fullständig entusiasm inför The Flaming Lips femtonde album. ”Oczy mlody” – som släpps samma dag som gruppledaren Coyne firar sin femtiosjätte födelsedag – är som en samling udda fåglar som mötts upp vid ett avlägset vattenhål. Varje spår fäller upp sina fjädrar och paraderar runt, några grodor sjunger i ”Listening to the frogs with the eyes” och vad är det som klapprar där borta? Äh inget särskilt – bara The Flaming Lips som galopperar förbi med en kärleksgenerator i ”There should be unicorns”. Men där då? Äsch, bara Miley Cyrus som gästar i ”We a family”. Det är rockpsykedelia med vänsterfoten i popburken och högerhanden i konfettiasken. Ett album fullt av triggerspår för alla som bekänner sig till The Flaming Lips-kulten.
BÄSTA SPÅR: ”Almost home (blisko domu)”

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB