Startsida / Inlägg

Japandroids gör garagerock med finess

av Per Magnusson

PrintRateJapandroids
Near to the wild heart of life
Anti/Playground

ROCK Alla Japandroids album innehåller åtta låtar. Detta på grund av att garagerockduon från Vancouver, Kanada, anser att det är en vinnande formel, som svunnen rock är beviset på: ”Raw power” med The Stooges, ”Born to run” med Bruce Springsteen, ”Horses” med Patti Smith, ”Paranoid” med Black Sabbath, ”Master of puppets” med Metallica. Etcetera etcetera.
Nu har Brian King och David Prowse knappast gjort någon modern motsvarighet till ovan nämnda milstolpar. Och de har ju egentligen förutsättningarna mot sig; den nordamerikanska indierockens bästa tid är knappast nu. Men i sitt lilla garage lyckas Japandroids klämma in idérikedom, finess och smartness. Och massor av rå energi förstås. Duon spelar så trumskinn stänker och gitarrsträngar flyger. Jag skulle gärna se dem på en svettig klubb utan ventilation och med ölstickigt golv en alldeles för sen tisdagskväll.
BÄSTA SPÅR: ”North east south west”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB