Startsida / Inlägg

Tift Merritt sjunger omfamnande sånger

av Håkan Steen

TiftMerrittCOVERRateTift Merritt
Stitch of the world
Yep Roc/Border

AMERICANA Sedan lysande debuten ”Bramble rose” för 15 år sedan har Tift Merritt gjort konstant hörvärda skivor i en korsning av folk, country och pop som i all sin traditionalism alltid haft öronen vidöppna mot omvärlden. Att singer-songwritern från Raleigh i North Carolina de senaste åren turnerat med både indiepopmannen Andrew Bird och klassiska pianisten Simone Dinnerstein är talande. På sjätte albumet får hon hjälp av Sam Beam från Iron & Wine. Merritt har nyligen hunnit fylla 40 och både skilja sig och få barn, så saker att skriva om saknas inte. ”Love soldiers on” eller ”Eastern light” är också låtar som verkligen känns. Musikaliskt blir det annars kanske ibland lite för välbekant. Men precis som förebilden Emmylou Harris kompenserar Merritt ännu en gång med en sällsynt, bitterljuvt omfamnande värme som är väldigt svår att få nog av.
BÄSTA SPÅR: ”Heartache is an uphill climb”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB