Startsida / Inlägg

Zara Larsson har en gjuten hit

av Håkan Steen
zaralarssonmtv
Zara Larsson på MTV Europe Music Awards i november i fjol. Foto: Ian Gavan/Getty Images

zaralarssonsogoodcoverRateZara Larsson
So good
TEN/Epic/Sony

POP/R’N’B ”Ya keep comin’ back to get some more” sjunger Zara Larsson på sin nya singel. I texten försöker hon övertyga en crush om att hon är en jävel på kärlek, för att tala med GES. Men raden ovan skulle lika gärna kunna syfta på den här låten, för ”So good” är hookig och klistrig så det räcker och blir över.
Och titeln ljuger inte heller. ”So good” låter som Larssons mest gjutna singel sedan ”Lush life”.
Över ett snyggt avskalat beat och en simpel men drivig funkgitarr sjunger landets främsta popexport coolt och kaxigt om vilken magnetisk kraft hennes kärlek är (”It go straight to your head, control your mind with it”), med den där avväpnande naturligheten som nog är en stor del av hennes succé.
Sedan hjälper det förstås till att hon har skrivit låten med tunga producentteamet Charlie Puth, Jacob Kasher, LunchMoney Lewis och Danny Boy Styles, som var för sig och ibland tillsammans har lagat hits åt bland andra Nicki Minaj, Britney Spears, One Direction, Fifth Harmony och The Weeknd.
Det är r’n’b-pop som både lyckas kännas hypermodern och dofta lite soft 70-talssoul. Och även om Los Angeles-rapparen Ty Dolla $ign kommer in och lägger en vers är det mer än något annat Zara Larssons sätt att leverera den hypereffektiva refrängen som gör låten.
19-åringen från Solna har redan kommit sensationellt långt. ”So good” kan mycket väl bli hennes största succé hittills.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Fred Balke
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB